Opiskelijat banneri

Opiskelijat bannerikuva

Breadcrumb

Opiskelijat

Opiskelijoille

KYS on yksi Suomen johtavista opetussairaaloista. KYS syövän hoidon yksiköissä lääketieteen sekä sosiaali- ja terveydenhuollon opiskelijoilla on erinomaiset mahdollisuudet perehtyä syövän diagnostiikkaan ja hoitoon sekä monialaiseen yhteistyöhön.

Lääketiteen opiskelija

Lääketieteen opinnoissa syöpätautien biologia tulee tutuksi pre-kliinisen vaiheen kursseilla, heti opintojen alussa. Syövän tautioppiin ja diagnostiikan tutustutaan patologian, radiologian ja kliinisen fysiologian kursseilla. Syöpäkirurgiaa käydään läpi kirurgian opintojaksolla ja varsinainen syöpätautien opintojakso suoritetaan viimeisenä opiskeluvuotena. 

Ennen valmistumista lääketieteen opiskelijan on mahdollista toimia amanuenssina eri klinkoissa. Syöpätautien tai eri syöpiä hoitavien operatiivisten alojen erikoistumiskoulutukseen hakeudutaan valmistumisen jälkeen. 

Sairaanhoitajaopiskelija

Sairaanhoidon opiskelijana voit suorittaa ohjattuja harjoittelujaksoja Syövänhoitokeskuksen eri yksiköissä, joissa sinulla on mahdollisuus toimia osana moniammatillista hoitotiimiä.

Tutkintoon johtavan koulutuksen lisäksi sinulla on mahdollisuus syventää syövän hoidon ja palliatiivisen hoidon osaamistasi SAVONIA ammattikorkeakoulun tarjoamissa erikoistumiskoulutuksissa:

Syöpäpotilaan moniammatillinen hoitoketju (30 op)- erikoistumiskoulutuksen tavoitteena on vahvistaa sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten syövän ehkäisyn, hoidon ja kuntoutuksen erityisasiantuntijuutta, erityisesti moniammatillisten työtapojen osaajina ja kehittäjinä.

Palliatiivisen hoidon asiantuntija (30 op)-erikoistumiskoulutuksen tarkoituksena on vahvistaa sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten asiantuntijuutta kliinisen hoidon tai kuntoutuksen osaajana palliatiivisen hoidon asiakas- ja perhelähtöisessä palveluprosessissa sekä näyttöön perustuvassa toiminnassa ja kehittämisessä.

Röntgenhoitajaopiskelija

Röntgenhoitajaopiskelijana voit suorittaa opintoihin liittyvän ammattitaitoa edistävän harjoittelun KYS Syöpäkeskuksen sädehoitoyksikössä. Sädesairaala on valmistunut vuonna 2015 ja yksikön nykyaikaisissa ja käytännöllisissä tiloissa on huomioitu sekä potilaiden että henkilökunnan viihtyvyys. 

Harjoittelujakson aikana osallistut sädehoitopotilaan kokonaisvaltaiseen hoitoon yhdessä moniammatillisen tiimin kanssa. Harjoittelet ulkoista sädehoitoa lineaarikiihdyttimillä ja perehdyt hoidon suunnittelukuvauksiin tietokone- ja magneettikuvauslaitteilla sekä itse suunnitteluun annossuunnittelulaitteistolla. Tutustut myös hoitoihin CyberKnife-tarkkuussädehoitolaitteella sekä kudoksen- ja ontelonsisäisiin brakyhoitoihin. Modernit laitteet uusine tekniikoineen mahdollistavat ajantasaisen harjoittelun.

Публикатор

Ajankohtaista

  1. Tapahtuma

    FICAN seminaari 9.2. klo 15-16:Deciphering molecular and tissue mechanisms of prostate cancer

    27.1.2023
    Tervetuloa neljänteen FICAN-seminaariin torstaina 9.2.2023 klo 15-16! Alueelliset syöpäkeskukset ovat käynnistäneet valtakunnallisen seminaarisarjan. Sarjassa esitellään syöpätutkimusta, mitä koko valtakunnan kattavassa alueellisten syöpäkeskusten FICAN-verkostossa tehdään. Seminaarit pidetään...
    27.1.2023 Tapahtuma

    FICAN seminaari 9.2. klo 15-16:Deciphering molecular and tissue mechanisms of prostate cancer

    Tervetuloa neljänteen FICAN-seminaariin torstaina 9.2.2023 klo 15-16!

    Alueelliset syöpäkeskukset ovat käynnistäneet valtakunnallisen seminaarisarjan. Sarjassa esitellään syöpätutkimusta, mitä koko valtakunnan kattavassa alueellisten syöpäkeskusten FICAN-verkostossa tehdään. Seminaarit pidetään verkossa (Temas/Zoom) englannin kielellä ja ovat kaikille avoimia sekä maksuttomia. 


    Seuraava FICAN-seminaari järjestetään torstaina 9.2. klo 15-16.

    Seminaari puhujana on dosentti, K. Albin Johansson Cancer Research Fellow sekä Biolääketieteen yksikön varajohtaja Leena Latonen

    Lisätiedot ja seminaariin osallistuminen täältä: FICAN seminaari 09.02.2023

  2. Uutinen

    Eturauhassyövän hoitosuosituksen diagnostiikkaosuus päivittyi

    13.12.2022
    Eturauhassyöpä on Suomessa miesten yleisin syöpä. Suomalaisen asiantuntijatyöryhmän laatima eturauhassyövän Käypä hoito -suosituksen päivitys pohjautuu nyt ensimmäistä kertaa vuosittain päivittyvään Euroopan urologiyhdistyksen ja eurooppalaisten syövänhoitoyhdistysten hoitosuositukseen. Käypä...
    13.12.2022 Uutinen

    Eturauhassyövän hoitosuosituksen diagnostiikkaosuus päivittyi

    Eturauhassyöpä on Suomessa miesten yleisin syöpä. Suomalaisen asiantuntijatyöryhmän laatima eturauhassyövän Käypä hoito -suosituksen päivitys pohjautuu nyt ensimmäistä kertaa vuosittain päivittyvään Euroopan urologiyhdistyksen ja eurooppalaisten syövänhoitoyhdistysten hoitosuositukseen. Käypä hoito -suosituksesta julkaistiin nyt ensimmäinen, diagnostiikkaan liittyvä osa. 

    Suositus täydentyy hoitoon ja seurantaan liittyvällä osalla kevään 2023 aikana.

    Tutustu tästä päivitettyyn eturauhassyövän Käypä hoito -suositukseen

  3. Uutinen

    Itäisen syöpäkeskuksen uutiskirje on ilmestynyt

    18.3.2024
    Itäisen syöpäkeskuksen vuoden 2024 toinen uutiskirje on ilmestynyt Uutiskirje lähetetään 4-6 kertaa vuodessa ja se sisältää Itäisen syöpäkeskuksen ajankohtaisia asioita. Pääset lukemaan uutiskirjeen alla olevasta linkistä: https://mailchi.mp/49f51107cbc8/fhy7xjaokc-12683447   Uutiskirjeen...
    18.3.2024 Uutinen

    Itäisen syöpäkeskuksen uutiskirje on ilmestynyt

    Itäisen syöpäkeskuksen vuoden 2024 toinen uutiskirje on ilmestynyt

    Uutiskirje lähetetään 4-6 kertaa vuodessa ja se sisältää Itäisen syöpäkeskuksen ajankohtaisia asioita.

    Pääset lukemaan uutiskirjeen alla olevasta linkistä:

    https://mailchi.mp/49f51107cbc8/fhy7xjaokc-12683447

     

    Uutiskirjeen voit tilata itsellesi alla olevasta linkistä:

    http://eepurl.com/iz5_xM 

    Voit halutessasi perua uutiskirjeen tilauksen koska tahansa uutiskirjeen alareunassa olevasta linkistä.

  4. Uutinen

    Kansallinen syöpästrategiatyö käynnistyy

    6.5.2024
    Kansallisen syöpästrategian tarkoituksena on varmistaa valtakunnallisesti yhdenvertainen ja laadukas syöpäpotilaiden hoito. Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) on antanut Kansalliselle syöpäkeskukselle FICANille tehtäväksi Kansallisen syöpästrategian laatimisen. Syöpästrategia tulee kattamaan...
    6.5.2024 Uutinen

    Kansallinen syöpästrategiatyö käynnistyy

    Kansallisen syöpästrategian tarkoituksena on varmistaa valtakunnallisesti yhdenvertainen ja laadukas syöpäpotilaiden hoito.

    Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) on antanut Kansalliselle syöpäkeskukselle FICANille tehtäväksi Kansallisen syöpästrategian laatimisen. Syöpästrategia tulee kattamaan koko syöpään liittyvän polun: syövän ehkäisyn, syöpäseulonnat, diagnostiikan, syöpähoidot, potilaiden kuntoutumisen tuen ja psykososiaalisen tuen, palliatiivisen ja saattohoidon sekä syöpätutkimuksen. Työssä huomioidaan ansiokas pohjatyö ja nykytila kansallisesti.  

    Hienoa, että työ saadaan vihdoin käyntiin. Kansallinen syöpästrategia on välttämätön työkalu tilanteessa, jossa syöpätapausten määrä kasvaa ja tehokas hoito edellyttää yhä yksilöllisempää diagnostiikkaa ja hoitoa. Samaan aikaan terveydenhuollossa tasapainoillaan resurssien riittävyyden suhteen”, korostaa Kansallisen syöpäkeskuksen FICANin johtaja Tomi Mäkelä.  

    Syöpään liittyy sekä alueellisia, syöpäkohtaisia että sosioekonomisia eroja. Syöpästrategian keskeisenä tavoitteena on parantaa potilaiden yhdenvertaisuutta ja elämänlaatua sekä vähentää syöpäkuolemia” toteaa Syöpäjärjestöjen pääsihteeri Juha Pekka Turunen.  

    Yhdessä laadittava syöpästrategia valmistuu keväällä 2025 

    Syöpästrategiatyön etenemisestä vastaa ohjausryhmä, jossa on edustajat sosiaali- ja terveysministeriöstä, Kansallisesta syöpäkeskuksesta, Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta ja Syöpäjärjestöistä. Syöpästrategia tullaan laatimaan tiiviissä yhteistyössä kaikkien kansallisten toimijoiden kanssa, mukaan lukien potilasjärjestöt. Yhdessä laadittu syöpästrategia sitouttaa kaikki oleelliset vastuutahot ja osapuolet yhteiseen kansalliseen ohjelmaan ja toimii näin tehokkaana työkaluna syövän torjunnassa, resurssien tehokkaassa kohdentamisessa sekä yhteistyön edistämisessä.  

    Erityisen iloinen olen siitä, että syövän ehkäisy on otettu syöpästrategiaan mukaan. Terveellisillä elintavoilla voidaan ehkäistä merkittävä osa syövistä” muistuttaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimuspäällikkö Satu Männistö. 

    Ministeriö pitää tärkeänä, että Suomella on kansallinen syöpästrategia, ja että nimenomaan Kansallinen syöpäkeskus FICAN koordinoi sen laatimisen. Suomen syövänhoidon ja –tutkimuksen taso on korkea ja syöpäpotilaiden yhdenvertainen ja paras hoito on turvattava myös tulevaisuudessa” toteaa sosiaali- ja terveysministeriön johtaja Tuula Helander

    Sopimus syöpästrategian laatimisesta on allekirjoitettu 2.5.2024. Syöpästrategia on sovittu valmistuvaksi keväällä 2025. Työn etenemistä voi seurata aiheeseen liittyvissä tapahtumissa sekä FICANin verkkosivuilla.  

    Syöpästrategiatyö vahvistaa EU:n syöväntorjuntasuunnitelman ja EU:n syöpämission kansallista toteuttamista.  

    Syöpästrategiatyön käynnistymisestä järjestetään tiedotustilaisuus Teamsissa maanantaina 27.5.2024 klo 15–16. Tilaisuus on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille. Lisätietoja tilaisuudesta: linkki.  

    Lisätietoja: Johtaja Tomi Mäkelä, info@fican.fi, +358 50 528 6128 

  5. Uutinen

    KYS aloitti uuden lutetium-hoidon levinneeseen eturauhassyöpään

    10.1.2022
    Kuopion yliopistollinen sairaala tarjoaa uutta lutetium-hoitoa levinneeseen eturauhassyöpään. Hoidot aloitettiin maaliskuussa 2020, kun kansainvälisistä lääketutkimuksista saatiin ensimmäisiä tuloksia hoidon hyödyistä. Nyt hoitoa on saanut KYSissä kolmisenkymmentä potilasta. Lue koko juttu PSSHP...
    10.1.2022 Uutinen

    KYS aloitti uuden lutetium-hoidon levinneeseen eturauhassyöpään

    Kuopion yliopistollinen sairaala tarjoaa uutta lutetium-hoitoa levinneeseen eturauhassyöpään. Hoidot aloitettiin maaliskuussa 2020, kun kansainvälisistä lääketutkimuksista saatiin ensimmäisiä tuloksia hoidon hyödyistä. Nyt hoitoa on saanut KYSissä kolmisenkymmentä potilasta.

    Lue koko juttu PSSHP uutisista: TÄÄLTÄ