Potilastutkimukset banneri

potilastutkimukset bannerikuva

Potilastutkimukset

Tutkimuksiin osallistuminen

KYSissä tehdään korkealaatuista syöpätutkimusta, jonka tarkoituksena on viedä syövänhoitoa eteenpäin. Tutkimuksiin osallistuminen on tärkeää eri syövän hoitomuotojen sekä lääkkeiden kehityksen kannalta. Syöpätutkimuksen kautta voidaan tarjota uusimpia hoitomenetelmiä potilaille. Yhdessä Itäisen syöpäkeskuksen kanssa myös KYSissä tehtävä tutkimus on tarkoitus tuoda lähelle potilasta, jotta potilaiden osallistuminen tutkimuksiin helpottuu.

Lisätietoa tutkimuksesta sekä KYSissä käynnissä olevista kliinisistä syöpätutkimuksista löydät Itäisen syöpäkeskuksen (FICAN East) nettisivuilta: 

Jos olet kiinnostunut osallistumaan meneillään oleviin tutkimuksiin, tai haluat tietää lisää syöpätutkimuksista, ota yhteyttä sinua hoitavaan lääkäriin tai tutkimuksen yhteyshenkilöön. 

Kliiniset syöpälääketutkimukset

Lääketutkimukseen osallistuminen merkitsee potilaalle mahdollisuutta saada uusimpia syövänhoitoon tarkoitettuja lääkkeitä, joita ei ole vielä muuten saatavilla. Kliinisessä lääketutkimuksessa tutkitaan uusien lääkkeiden tai hoitomuotojen tehoa, mutta myös niiden haittavaikutuksia. 

Katso alla oleva video, ja tutustu uuden lääkkeen kehityskaareen aina laboratoriosta potilaskäyttöön:

 

Voit lukea lisää kliinisiin lääketutkimuksiin osallistumisesta Eurooppalaisen potilasakatemia EUPATI:n laatimasta oppaasta: