Opiskelijat banneri

Opiskelijat bannerikuva

Opiskelijat

Opiskelijoille

KYS on yksi Suomen johtavista opetussairaaloista. KYS syövän hoidon yksiköissä lääketieteen sekä sosiaali- ja terveydenhuollon opiskelijoilla on erinomaiset mahdollisuudet perehtyä syövän diagnostiikkaan ja hoitoon sekä monialaiseen yhteistyöhön.

Lääketiteen opiskelija

Lääketieteen opinnoissa syöpätautien biologia tulee tutuksi pre-kliinisen vaiheen kursseilla, heti opintojen alussa. Syövän tautioppiin ja diagnostiikan tutustutaan patologian, radiologian ja kliinisen fysiologian kursseilla. Syöpäkirurgiaa käydään läpi kirurgian opintojaksolla ja varsinainen syöpätautien opintojakso suoritetaan viimeisenä opiskeluvuotena. 

Ennen valmistumista lääketieteen opiskelijan on mahdollista toimia amanuenssina eri klinkoissa. Syöpätautien tai eri syöpiä hoitavien operatiivisten alojen erikoistumiskoulutukseen hakeudutaan valmistumisen jälkeen. 

Sairaanhoitajaopiskelija

Sairaanhoidon opiskelijana voit suorittaa ohjattuja harjoittelujaksoja Syövänhoitokeskuksen eri yksiköissä, joissa sinulla on mahdollisuus toimia osana moniammatillista hoitotiimiä.

Tutkintoon johtavan koulutuksen lisäksi sinulla on mahdollisuus syventää syövän hoidon ja palliatiivisen hoidon osaamistasi SAVONIA ammattikorkeakoulun tarjoamissa erikoistumiskoulutuksissa:

Syöpäpotilaan moniammatillinen hoitoketju (30 op)- erikoistumiskoulutuksen tavoitteena on vahvistaa sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten syövän ehkäisyn, hoidon ja kuntoutuksen erityisasiantuntijuutta, erityisesti moniammatillisten työtapojen osaajina ja kehittäjinä.

Palliatiivisen hoidon asiantuntija (30 op)-erikoistumiskoulutuksen tarkoituksena on vahvistaa sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten asiantuntijuutta kliinisen hoidon tai kuntoutuksen osaajana palliatiivisen hoidon asiakas- ja perhelähtöisessä palveluprosessissa sekä näyttöön perustuvassa toiminnassa ja kehittämisessä.

Röntgenhoitajaopiskelija

Röntgenhoitajaopiskelijana voit suorittaa opintoihin liittyvän ammattitaitoa edistävän harjoittelun KYS Syöpäkeskuksen sädehoitoyksikössä. Sädesairaala on valmistunut vuonna 2015 ja yksikön nykyaikaisissa ja käytännöllisissä tiloissa on huomioitu sekä potilaiden että henkilökunnan viihtyvyys. 

Harjoittelujakson aikana osallistut sädehoitopotilaan kokonaisvaltaiseen hoitoon yhdessä moniammatillisen tiimin kanssa. Harjoittelet ulkoista sädehoitoa lineaarikiihdyttimillä ja perehdyt hoidon suunnittelukuvauksiin tietokone- ja magneettikuvauslaitteilla sekä itse suunnitteluun annossuunnittelulaitteistolla. Tutustut myös hoitoihin CyberKnife-tarkkuussädehoitolaitteella sekä kudoksen- ja ontelonsisäisiin brakyhoitoihin. Modernit laitteet uusine tekniikoineen mahdollistavat ajantasaisen harjoittelun.

Sisältöjulkaisija

Ajankohtaista

 1. Uutinen

  Pohjois-Savon Syöpäyhdistyksen tutkimusapuraha haku syksy 2023

  14.9.2023
  Pohjois-Savon Syöpäyhdistys jakaa apurahoja Itä-Suomen alueella tehtävään syöpätutkimukseen. Savon Syöpärahaston vuoden 2023 apurahojen haku tapahtuu ajalla 4.–30.9.2023 klo 16.00 mennessä. Apurahat on tarkoitettu pääsääntöisesti väitöskirjatutkimusta tekeville tai väitelleille nuorille...
  14.9.2023 Uutinen

  Pohjois-Savon Syöpäyhdistyksen tutkimusapuraha haku syksy 2023

  Pohjois-Savon Syöpäyhdistys jakaa apurahoja Itä-Suomen alueella tehtävään syöpätutkimukseen.

  Savon Syöpärahaston vuoden 2023 apurahojen haku tapahtuu ajalla 4.–30.9.2023 klo 16.00 mennessä. Apurahat on tarkoitettu pääsääntöisesti väitöskirjatutkimusta tekeville tai väitelleille nuorille syöpätutkijoille. Varoja jaetaan yhtenä tai useampana apurahana yhteensä enintään 40.000 €.

  Sirkku Heikkisen vuoden 2023 apurajohen haku tapahtuu ajalla ajalla 16.10.-19.11.2023 klo 16.00 mennessä. Rahastosta haetaan apurahoja ammattikorkeakoulututkintoon ja ylempään ammattikorkeakoulututkintoon liittyvien opinnäytetöiden tekemiseen. Apurahan suuruus voi olla enimmillään 5.000 euroa. 

  Lue lisää ja täytä hakemukset täältä: Tutkimusapurahat | Pohjois-Savon Syöpäyhdistys (pohjois-savonsyopayhdistys.fi)

 2. Uutinen

  KYS syövänhoitokeskus vuosikertomus 2022

  27.6.2023
  KYS syövänhoitokeskuksen vuosikertomus 2022 on nyt julkaistu. Vuosikertomuksessa pääset tutustumaan vuoden 2022 syövän hoidon, tutkimus- ja kehittämistoiminnan kohokohtiin. Vuosikertomus muistuttaa ja kertoo kattavasti siitä, että päivittäisen potilashoidon lisäksi sairaalassa ja yliopistossa...
  27.6.2023 Uutinen

  KYS syövänhoitokeskus vuosikertomus 2022

  KYS syövänhoitokeskuksen vuosikertomus 2022 on nyt julkaistu. Vuosikertomuksessa pääset tutustumaan vuoden 2022 syövän hoidon, tutkimus- ja kehittämistoiminnan kohokohtiin. Vuosikertomus muistuttaa ja kertoo kattavasti siitä, että päivittäisen potilashoidon lisäksi sairaalassa ja yliopistossa tehdään laajalla rintamalla tutkimus- ja kehittämistyötä laadukkaan syövän hoidon ja korkeatasoisen tutkimuksen edistämiseksi. 

  Tutustu vuoden 2022 vuosikertomukseen täältä: Vuosikertomus 2022 FIN (pdf)

 3. Tapahtuma

  FICAN seminaari 9.2. klo 15-16:Deciphering molecular and tissue mechanisms of prostate cancer

  27.1.2023
  Tervetuloa neljänteen FICAN-seminaariin torstaina 9.2.2023 klo 15-16! Alueelliset syöpäkeskukset ovat käynnistäneet valtakunnallisen seminaarisarjan. Sarjassa esitellään syöpätutkimusta, mitä koko valtakunnan kattavassa alueellisten syöpäkeskusten FICAN-verkostossa tehdään. Seminaarit pidetään...
  27.1.2023 Tapahtuma

  FICAN seminaari 9.2. klo 15-16:Deciphering molecular and tissue mechanisms of prostate cancer

  Tervetuloa neljänteen FICAN-seminaariin torstaina 9.2.2023 klo 15-16!

  Alueelliset syöpäkeskukset ovat käynnistäneet valtakunnallisen seminaarisarjan. Sarjassa esitellään syöpätutkimusta, mitä koko valtakunnan kattavassa alueellisten syöpäkeskusten FICAN-verkostossa tehdään. Seminaarit pidetään verkossa (Temas/Zoom) englannin kielellä ja ovat kaikille avoimia sekä maksuttomia. 


  Seuraava FICAN-seminaari järjestetään torstaina 9.2. klo 15-16.

  Seminaari puhujana on dosentti, K. Albin Johansson Cancer Research Fellow sekä Biolääketieteen yksikön varajohtaja Leena Latonen

  Lisätiedot ja seminaariin osallistuminen täältä: FICAN seminaari 09.02.2023

 4. Tapahtuma

  Moniammatillisuus syövän hoidossa -seminaari 18.4.2023

  25.12.2022
  Tervetuloa Itäisen syöpäkeskuksen (FICAN East) järjestämään maksuttomaan seminaariin Moniammatillisuus syövän hoidossa - Moniammatillisen yhteistyön ja (MDT) toiminnan rooli sekä merkitys korkeatasoisen syövän hoidon järjestämisessä sekä kehittämisessä Ohjelma ja ilmoittautuminen katsottavissa...
  25.12.2022 Tapahtuma

  Moniammatillisuus syövän hoidossa -seminaari 18.4.2023

  Tervetuloa Itäisen syöpäkeskuksen (FICAN East) järjestämään maksuttomaan seminaariin

  Moniammatillisuus syövän hoidossa - Moniammatillisen yhteistyön ja (MDT) toiminnan rooli sekä merkitys korkeatasoisen syövän hoidon järjestämisessä sekä kehittämisessä

  Ohjelma ja ilmoittautuminen katsottavissa täältä: Moniammatillisuus syövän hoidossa 18042023

  Milloin: tiistaina 18.04.2023 klo 09-16

  Missä: Kuopio, Jyväskylä, Joensuu, Mikkeli, Savonlinna (kts. tarkemmat tiedot ohjelmasta)

  Kohderyhmä: Itäisen YTA:n syövän hoidon ammattilaiset ja asiantuntijat sekä aiheesta kiinnostuneet

  Järjestäjä: FICAN East & PSHVA Koulutuspalvelut

  Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen Pohjois-Savon hyvinvointialueen
  henkilöstö: Pulssi-intra - Koulutuskalenteri / Siun soten henkilöstö: ONNI-koulutuskalenteri / Muut: Tämän linkin kautta: Moniammatillisuus syövän hoidossa 18.4.2023 - (surveypal.com)

  Koulutusta haetaan erikoislääkärikoulutuksen teoreettiseksi kurssimuotoiseksi koulutukseksi.

 5. Uutinen

  Eturauhassyövän hoitosuosituksen diagnostiikkaosuus päivittyi

  13.12.2022
  Eturauhassyöpä on Suomessa miesten yleisin syöpä. Suomalaisen asiantuntijatyöryhmän laatima eturauhassyövän Käypä hoito -suosituksen päivitys pohjautuu nyt ensimmäistä kertaa vuosittain päivittyvään Euroopan urologiyhdistyksen ja eurooppalaisten syövänhoitoyhdistysten hoitosuositukseen. Käypä...
  13.12.2022 Uutinen

  Eturauhassyövän hoitosuosituksen diagnostiikkaosuus päivittyi

  Eturauhassyöpä on Suomessa miesten yleisin syöpä. Suomalaisen asiantuntijatyöryhmän laatima eturauhassyövän Käypä hoito -suosituksen päivitys pohjautuu nyt ensimmäistä kertaa vuosittain päivittyvään Euroopan urologiyhdistyksen ja eurooppalaisten syövänhoitoyhdistysten hoitosuositukseen. Käypä hoito -suosituksesta julkaistiin nyt ensimmäinen, diagnostiikkaan liittyvä osa. 

  Suositus täydentyy hoitoon ja seurantaan liittyvällä osalla kevään 2023 aikana.

  Tutustu tästä päivitettyyn eturauhassyövän Käypä hoito -suositukseen